Piek auto-inbraken in West-Brabant: dieven stelen airbags en navigatiesystemen

West-Brabant heeft deze weken te maken met een piek in het aantal auto-inbraken. Het gaat om 72 inbraken of pogingen daartoe in het politiedistrict De Markiezaten de afgelopen veertien dagen. In dit gebied liggen de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge, Woensdrecht, Steenbergen en Moerdijk.
“In januari en februari zien we een duidelijke toename”, vertelt een woordvoerster. Volgens haar komen de inbraken verspreid over het hele gebied voor.

Acht auto-inbraken in Roosendaal

In Roosendaal was 6 februari een duidelijke piek te zien. Toen waren acht auto’s het doelwit. De politie ziet verder enkele pieken in Halsteren, Bergen op Zoom en Standdaarbuiten.
De dieven zijn vaak ’s avonds en ’s nachts op pad en stelen met name airbags en navigatiesystemen. “Auto’s van de merken Audi en Volkswagen lijken bovengemiddeld vaak het doelwit te zijn.”

Autodieven

De afgelopen weken waren onder meer Prinsenbeek en de Bredase wijk Haagse Beemden populair bij autodieven. In Oosterhout waarschuwde de politie enkele weken geleden voor auto-inbrekers.
Al deze gemeentes liggen in de grensstreek en het is niet denkbeeldig dat deze figuren de grens oversteken onze kant uit. Sluit uw auto altijd af en neem kostbare spullen mee naar binnen, ook als u op eigen terrein geparkeerd staat. Indien u iets verdachts opmerkt, neem dan altijd meteen contact op met de politie!

Bron: BNDeStem