Gemeente waarschuwt voor valse medewerkers Pidpa

De provinciale drinkwatermaatschappij Pidpa en de Gemeente Essen waarschuwen hun klanten voor malafide personen die zich onterecht voordoen als werknemers. Ze bieden onder meer dure filtertoestellen aan, na een zogezegd slecht-scorende drinkwateranalyse.
Er zijn een drietal situaties bekend, zoals: dat men met een smoes binnen probeert te raken om spullen mee te nemen, of louter aanbelt om te weten of iemand thuis is. ‘Een derde situatie, spijtig genoeg, is dat ze zogezegd een drinkwateranalyse komen doen, terwijl het een trucje is.
Ze doen in het water een middel waardoor het verkleurt. Meteen bieden ze dan een zogenaamde oplossing aan: een filtertoestel dat geen enkel nut heeft, maar waarvoor men soms wel 2.800 euro vraagt.’
Er wordt benadrukt dat medewerkers normaliter geen stalen nemen en meestal enkel binnenkomen voor herstellingen of een vervanging van de watermeter.
Een verdacht persoon heeft zich aangeboden in de Klaprooslaan. Hij deed zich (ten onrechte) voor als een medewerker van de watermaatschappij Pidpa, maar hij kon geen legitimatiebewijs voorleggen en reed niet in een Pidpa-voertuig. De man was gekleed in oranje werkkledij.

Aarzel niet om bij de minste twijfel het gratis klantennummer 0800-90.300 te contacteren via menukeuze 1. Pidpa kan dan bevestigen of het wel degelijk contact met u heeft gezocht en of er een afspraak met u is geregistreerd.
De malafide personen werken per postcode en schuimen de provincie af. Momenteel is men actief in het noorden van Antwerpen, maar dat kan morgen verschuiven. Dit soort praktijken gebeurt wel meer en we waarschuwen geregeld, maar vorige week zijn er per dag toch wel vijf tot zes telefoontjes binnengekomen. Dat is veel, omdat niet iedereen belt.’ ‘We raden klanten aan naar een wagen en kledij met Pidpa-logo te kijken en te vragen naar een legitimatiebewijs dat ze moeten bijhebben’.
Bij twijfel kan de klantendienst vertellen of er een afspraak voorzien was of niet.

Bron: BIN Flash

Een gedachte over “Gemeente waarschuwt voor valse medewerkers Pidpa

 1. Verontruste inwoner Heikant

  Beste,

  Dit is geen reactie maar een ( misschien overbodige ) melding.

  Ik trof in mijn brievenbus een blauw blanco half a-4 tje aan. Wie doet dat ?
  Misschien een handigheid om te checken of het er niet uitgehaald wordt en de mensen dus niet thuis zijn ?
  Misschien een stom idee, maar toch ?

Reacties plaatsen niet mogelijk.