Elke dag gemiddeld 208 inbraken in België

Gemiddeld wordt er in België 208 keer per dag ergens ingebroken. In 3 procent van de gevallen wordt ook fysiek geweld gebruikt. Dat bericht De Zondag.
In 2012 registreerde de politie 75.570 inbraken in woningen. In de eerste helft van 2013 waren dat er 37.785, schrijft De Zondag, wat neerkomt op een gemiddelde van ongeveer 208 inbraken per dag. De cijfers werden opgevraagd door Kamerlid Luk Van Biesen (Open Vld) bij minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH).

Ook winkels zijn vaak het slachtoffer van inbraak. Volgens De Zondag wil de minister daarom een verhoogd toezicht in en om winkelstraten. Momenteel werkt ze ook aan specifieke projecten zoals een informatienetwerk voor handel en diensten, klinkt het. Het netwerk laat toe relevante informatie te delen tussen handelszaken en politie.

Van Biesen ijvert ook voor een betere diefstalpreventie bij particulieren. “Diefstalpreventieadviseurs geven kosteloos advies op maat over de zwakke veiligheidspunten van woningen”, zegt hij in de krant. “Die dienstverlening moet beter gemaakt worden.”

Bron: Gva