Grote diefstal uit bedrijfsbus Nieuwstraat

Op vrijdag 14 februari werd rond 11.00 uur in de Nieuwstraat ter hoogte van de Nollekensstraat uit een camionette gereedschap en machinerieën geroofd ter waarde van zeker €4500,-. De eigenaar van de camionette was spullen aan het inladen en sloot iedere keer de deur. De daders hebben hem zo goed als zeker geviseerd en wisten precies hoeveel minuten hij iedere keer weg was. Tussen (waarschijnlijk de laatste) twee trips in hebben ze de schappen systematisch leeggehaald en daarna de deur dicht gedaan, zodat de diefstal niet meteen opgemerkt werd. Ze werkten van beneden naar boven, zodat de spullen op de bovenste schappen er nog lagen. Dit specialistische gereedschap kan vooral interessant zijn voor figuren die hier hun diensten aan willen bieden, maar daar dus spullen voor nodig hebben.
Aangiftes van diefstal van gereedschappen en machinerieën komen dagdagelijks voor, het moge duidelijk zijn dat hier dus zeer grote belangstelling voor is.

Gereedschap en machinerieën moeilijk te verzekeren

Materiaal dat doorgaans vervoerd wordt in camionetten en gebruikt wordt in de bouw, is heel moeilijk te verzekeren. Dit is zeer kostbaar en er zitten veel addertjes onder het gras.
Simpel gezegd: je krijgt niets uitgekeerd van de verzekering, ondanks je hoge premie. Zaak is dus om het boeventuig het zo moeilijk mogelijk te maken.

Hebt u op dat tijdstip en die locatie iets verdachts gezien of iets waarvan u nu denkt: dat zou daar wel eens mee te maken kunnen hebben, dan verzoeken wij u dit alsnog te melden aan de politie!