Paasvakantie

Inhoud:

Heeft u alles geregeld?

Het is bijna Pasen. De scholen gaan twee weken dicht en misschien gaat u wel naar de sneeuwgebieden als u nog niet genoeg van de winter hebt. Of juist naar een warm land, misschien een vakantiepark? Mogelijkheden te over. Mocht dat zo zijn, dan hebt u vast alles tot in de puntjes geregeld voor die vakantie. Maar hebt u het thuis ook zo goed geregeld?
U weet van de inbraken, u weet dat we hier te maken hebben met mensen (voor zover ze die benaming verdienen) met een zeer primitieve inslag: afpakken, makkelijk gewin over de rug van een ander. Net zoals onze voorvaders in berenvellen dat deden. Het enige verschil is de technieken die worden gebruikt. Maar net zoals we hebben kunnen lezen over die brute woningoverval in Hoogerheide, weten we dus ook dat die Neanderthaler technieken gebruikt kunnen worden.

Voorzorgsmaatregelen

PasenWelke voorzorgsmaatregelen neemt u, als u uw huis een tijd alleen laat? Hebt u verlichting aan op tijdklokken? Schrikverlichting? Worden gordijnen geopend en gesloten door een lieve buur? Op onze site staan vele tips bij afwezigheid en hoe uw huis te beveiligen.
Kijk ook nog eens op de website van de Federale overheidsdienst: tips voor uw huis en auto.

Afwezigheidsmelding bij politie: doen!

Zeer aan te bevelen is om een afwezigheidsmelding bij de politie te doen! Zij komen dan op onregelmatige tijden langs om de boel in de gaten te houden, controleren zo mogelijk uw tuin en spreken met uw buren. Nadat u weer terug bent, ontvangt u steeds een rapportje over eventuele ongeregeldheden die zij hebben aangetroffen. Een absolute aanrader.

Deel uw tips met iedereen

Eigenlijk zouden wij van u zelf willen weten: welke voorzorgsmaatregelen neemt u? Deel ze met ons, u helpt er zeker en vast ook andere mensen mee!