Nog nooit zoveel inbraken

27/10
De politie waarschuwt voor een inbrakenplaag. Op heel wat plaatsen merken ze sinds enkele weken dat het aantal inbraken fors stijgt. In Leuven is er zelfs een heuse piek, met het hoogste aantal woninginbraken van de afgelopen vijf jaar. Dat komt onder meer omdat het vroeger donker is, maar ook omdat de bewoners zelf te nonchalant zijn.

Andere berichten deze week:

Preventie inbraak: Politiezone Meerhout zet extra ploegen in

De politiezone MEERHOUT (2450) zet extra ploegen in die gericht werken op inbraken voorkomen. Tijdens deze preventieve acties werden tot nu toe 335 voertuigen en 64 personen gecontroleerd. Hierbij werd één geseind persoon aangetroffen, één voertuig werd in beslag genomen en één rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Dievenbendes te weinig gestraft

De vroege duisternis is niet de enige reden dat de dieven nu meer toeslaan. Tijdens de eindejaarsperiode raken de dieven hun buit ook veel makkelijker kwijt op de zwarte markt of bij dubieuze juweliers. Om de inbrakenplaag echt tegen te gaan, moeten ook de helers aangepakt worden, zegt criminoloog Brice De Ruyver. Ook het toenemend aantal dievenbendes, zowel van hier als de bendes uit Oost-Europa, worden nu veel te weinig gestraft.