Grote politiecontrole aan de grens

De politie heeft donderdagavond en -nacht een grote controle aan de Belgische grens gehouden. De actie was vooral gericht op het mobiel banditisme. De controle werd uitgevoerd met de Belgische politie, Belgische belastingdienst, Nederlandse en Belgische douane en Koninklijke Marechaussee.

Bij de actie werd vooral gelet op internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij. Bij de controle werd gebruik gemaakt van camera’s waarmee kentekens van voertuigen worden gecontroleerd.

De resultaten van de actie…

Omgeving Roosendaal:
• In totaal reden 700 auto’s langs de kentekenscanner, waarbij bij acht bestuurders nog boetes openstonden.
• De Belgische douane bekeurde vijf vrachtwagenbestuurders, waaronder een overtreding van de Arbeidstijdenwet.
• De Belgische politie controleerde 34 personen, waarvan er acht bekend waren met inbraken. Van deze personen zijn gegevens vastgelegd. Eén persoon moest nog een boete aan de Belgische politie betalen.
• Er werden 22 voertuigen nagetrokken waarbij één auto extra de aandacht trok. Na een korte achtervolging werd een bestuurder aangehouden door de Belgische politie. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Omgeving Bergen op Zoom:
• In Ossendrecht werd iemand aangehouden voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en het opgeven van een valse naam. Deze persoon is gehoord en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
• Op de Antwerpsestraat in Putte werd iemand aangehouden in verband met verduistering of heling van een auto. Na verhoor is de verdachte vrijgelaten. De auto is in beslag genomen.
• Verder moest iemand nog een boete van 514 euro betalen. Deze boete is contant afgerekend.
• Op de Rijksweg A4 werd bij een controle van de marechaussee en de politie in totaal 3000 euro aan boetes geïnd. Ook werd een man aangehouden die een bedrag van bijna 15.000 euro bij zich had. De man wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld. Hij is aangehouden. Vrijdag is met de man overeengekomen dat hij afstand doet van het geld.
• Op de Dreef in Putte is een auto in beslag genomen, omdat de auto onverzekerd was. De inzittenden zijn bij de politie bekend als notoire woninginbrekers.

Bron: Dichtbij