Mogelijk verdachte security-man op pad!

Maandag 17 februari deed zich in Heide-Kalmthout een situatie voor, die meer dan waarschijnlijk als verdacht gezien moet worden. Bij een bewoner werd aangebeld door een persoon die zich uit gaf als vertegenwoordiger van Securitas. Hij vroeg binnen te mogen komen, zodat hij een veiligheidssituatie van de woning kon maken. De bewoner vond dit meteen zeer verdacht en liet de man niet binnen.
Het ging om een man die de Vlaamse taal sprak en een zeer kort broske had. Hij droeg een anorak en was ongeveer 1.75 meter lang. Volgens de bewoner was hij te voet.

Preventietips:

  • Als u al in zou gaan op een dergelijk verzoek, vraag die persoon dan om een legitimatie te tonen voordat u hem toelaat in uw woning.
  • het gebeurt soms dat iemand zich voordoet als afgevaardigde van een firma, welke handelt in alarminstallaties en dergelijke. Deze truc wordt wel eens gebruikt om verder gehoord te worden.
  • Wees altijd voorzichtig bij huis-aan-huisverkopers. Als u zou besluiten zo’n persoon te woord te staan, neem dan vervolgens de nodige voorzichtigheid in acht als u gevraagd wordt om iets te ondertekenen. Lees alles goed na en zorg dat die persoon u heel goed informeert!

Preventief advies van de politie:
We maken van de gelegenheid gebruik om u er nog eens aan te herinneren, dat de politie mensen in dienst heeft die zijn opgeleid om een inbraakpreventieadvies te geven. Dit advies is gratis. Op verzoek komt een preventieadviseur naar uw woning. Hij zal nagaan hoe u de woning beter kunt beveiligen tegen inbrekers. Soms kan dit al met kleine ingrepen, die geen grote kosten met zich meebrengen.
Wilt u ook zo’n advies, neem dan contact op met de politiediensten op 03/620.29.29 of via mail: info@pzgrens.be. Een medewerker zal vervolgens contact met u opnemen om de afspraak te plannen wanneer het u het beste past.

Bron: BIN Flash