De donkere dagen komen steeds dichterbij

Klok een uur terug

27 oktober: Klok een uur terug


Nog drie weken te gaan en in de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uur terug. Het zal ’s avonds nog eerder donker zijn.

Wist u dat woninginbraken en overvallen tussen oktober en april zeker de helft vaker voorkomen dan in de zomerperiode?
Hebt u uw maatregelen al genomen? We kunnen er niet genoeg op wijzen: maak het de verachtelijken in onze samenleving moeilijk om bij u binnen te komen. Al vaker hoorden we zeggen: nou, mij zal het niet overkomen! En als je vraagt: heb je dan je voorzorgsmaatregelen genomen? wordt er eigenlijk altijd ontkennend gereageerd. Oftewel: het gebeurt altijd bij een ander, niet bij mij.

Ook vaak gehoord: “bij mij valt toch niets te halen”. Maar weten de inbrekers dan dat er niets bij u te halen valt? Hebt u ooit uw inboedel bekeken door de ogen van een inbreker? Wie weet wat voor interessants u voor hen in huis hebt. En zelfs al kunnen ze niets van hun gading vinden, dan nog denk ik dat u er niet op zit te wachten om thuis te komen in een huis dat compleet overhoop is gehaald. Glas- en breukschade en mogelijk zelfs vervuilingen, want er zijn inbrekers die uit pure minachting voor de bewoners een hele vieze rommel achterlaten. Of de koelkast leeghalen en de boel over uw bed gooien en gieten. Dit kan ook u overkomen al denkt u van niet, ook als u niets in huis hebt.
Wees wijzer. Onze inbrakenteller begint weer langzaam te lopen. U wilt daar toch geen onderdeel van worden? Nogmaals benadrukken wij de services van de politie zoals hun advies voor het beveiligen van uw woning. Die beveiligingsadviezen gaan niet over peperdure maatregelen, integendeel. En dan heeft de politie natuurlijk nog de onovertroffen vakantieservice, waarbij zij voor u een oogje in het zeil houden.

Wist u trouwens dat als u een alarmsysteem laat aanleggen, u daar een behoorlijk bedrag terug van kunt krijgen bij uw belastingaangifte? Sluit uw ogen niet voor de risico’s, de ogen van de inbrekers zijn wijd geopend en mogelijk gericht op uw woning!