Nederland paradijs voor autodieven

De Nederlandse regering wil nogal eens laks zijn. Het volgende bewijst dat:
Door hiaten in de Nederlandse wet wordt het autodieven heel gemakkelijk gemaakt: apparatuur om voertuigen mee te stelen is simpel te koop. Dat stelt directeur Wouter Verkerk van de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) in Metro. In drie jaar tijd is het aantal gestolen jonge personenauto’s met 250 procent gestegen.
„Wij moeten helaas constateren dat Nederland, door een aantal weeffouten in de wetgeving en onbedoelde doorwerkingen daarvan, het autodieven niet al te moeilijk maakt”, zegt Verkerk. „Het gevolg is dat ons land zich ongewild heeft ontwikkeld tot een succesvol exporteur van nieuwe en vrijwel nieuwe gestolen auto’s en onderdelen.”
De forse diefstaltoename van jonge personenauto’s, auto-onderdelen en goederen uit auto’s, noemt Verkerk alarmerend. „Er moeten dringend nieuwe stappen worden gezet, zowel wat het voorkomen van voertuigdiefstallen betreft als het terugvinden ervan.”
Voor deze criminelen is de overstap naar België natuurlijk snel gemaakt. Beveilig uw voertuig zo goed mogelijk en laat vooral geen aantrekkelijke dingen in u auto liggen!

Bron: Telegraaf