Bankautomaat opgeblazen met drie gasflessen

Met drie gasflessen hebben onbekenden zondagochtend de bankautomaat opgeblazen van het Argentakantoor op de Spijker in Essen.

De brandweer is zondagochtend rond 02:15 uur uitgerukt, aanvankelijk voor een woningbrand, maar bij aankomst bleek het om een plofkraak van de bankautomaat te gaan van een Argenta-kantoor. De oprit voor het kantoor lag bezaaid met brokstukken, geld en verf. Door de knal sprongen verschillende ruiten in de omgeving.

Gasflessen
“Het moet nog maar net gebeurd zijn, want toen we aankwamen stonden drie gasflessen met duct-tape errond nog in brand. We zagen een kluis op de oprit liggen”, klinkt het bij de brandweer. Het gas wordt met een leiding in de automaat ingespoten om deze vervolgens te doen exploderen. “Het was een zware ontploffing, de hele binnenkant van het kantoor is vernield.”
De Essense brandweerlieden troffen op de oprit een aantal briefjes van 50 euro aan. Die briefjes waren automatisch besmeurd met inkt, bedoeld om ze waardeloos te maken. Briefjes met een andere waarde werden mogelijk meegenomen door de dader(s). Het is nog niet duidelijk of deze briefjes door verf zijn geneutraliseerd.
Het parket is een onderzoek gestart naar de feiten.

Bron: GvA