Verdacht voertuig

Alvast proficiat met het oprichten van deze website!

Toen ik daarnet mijn auto ging afdekken tegen de vrieskou, kwam er een wit-beige Opel Corsa voorbij gereden met een Hollandse nummerplaat. Ik woon in het Zwartven, een doodlopende straat. In de auto zaten twee inzittenden (het Noord-Afrikaanse type).
Toen ik naar binnen ging, kwam de auto al terug (hij was even de bocht om gereden). En zat er nu nog maar één persoon in.
Spijtig genoeg vind ik dit vooral verdacht omdat het personen zijn van het Noord-Afrikaanse type. Misschien is het helemaal niets.
We hebben het toch gemeld… de politie was na vijf minuten al ter plaatse en een kwartiertje later nog een combi. Ze zijn wel erg op hun hoede en vonden het goed dat we het hebben gemeld. In principe deden de mensen niets verkeerd (maar…).

(Plaat bij redactie bekend)

Een gedachte over “Verdacht voertuig

  1. admin Bericht auteur

    Dank voor je bericht. Een goed voorbeeld van sociale controle en oplettendheid van bewoners.

    Het is erg belangrijk dat politie hierover geinformeerd wordt. Zij kunnen uitzoeken of de plaat is geregistreerd en kunnen daarop snel acteren door hun eigen voertuigen en hun collega’s in Nederland te waarschuwen om het verdachte voertuig ter controle aan te houden, ook als het een Nederlands voertuig is.

    Op deze manier zijn al veel inbrekers tegen de lamp gelopen.

Reacties plaatsen niet mogelijk.