Politiezone Grens brengt mobiele app uit

KALMTHOUT/ESSEN/WUUSTWEZEL – Politiezone Grens, die de gemeenten Kalmthout, Essen en Wuustwezel omvat, heeft een applicatie, kortweg app, voor smartphones ontwikkeld, waarmee je de politie nog vlotter kan contacteren.

De app komt er op vraag van de bezoekers van de politiewebsite. ‘Als politiezone zijn we al heel actief bezig met onze website. Uit reacties van bezoekers bleek dat er veel vraag was naar een mobiele app’, legt Patrick De Smedt van Politiezone Grens uit. ‘Veel mensen willen namelijk onze website bezoeken met hun smartphone of tablet. Aan die behoefte willen we nu voldoen.’

Wijkagent

De mobile app is beschikbaar voor iPhones, iPads en smartphones die op Android draaien. De toepassing biedt volgens De Smedt heel wat mogelijkheden. ‘Je kan er heel snel mee communiceren. Daarnaast is er meer interactie tussen ons en de gebruiker. Via de app kan je alle contactgegevens, openingsuren en praktische info over de politiezone handig terugvinden na enkele drukken op de knop. Ook staat er een lijst van externe contactgegevens zoals wachtdiensten en de zelfmoordpreventie op. Er is een aparte functie voor je wijkagent. Je geeft je straat in en je komt meteen bij de juiste persoon terecht’, verklaart hij.

Foto’s doorsturen

Via de app kunnen gebruikers ook foto’s doorsturen naar de politie. ‘Dat heeft onlangs zijn nut bewezen’, vertelt Patrick De Smedt. ‘Een inwoner zag in een straat een afgebroken tak die laag over het wegdek hing. Hij liet ons dat via de app weten en wij brachten het gemeentebestuur op de hoogte. Ook tegen zaken als overlast en vandalisme is het een handig systeem.’

Bron: Het Nieuwsblad

2 gedachten over “Politiezone Grens brengt mobiele app uit

 1. M

  Hééééél geweldig deze website en bovendien het geeft een veiliger gevoel.
  Elke dag om 7.00h doe ik een bezoekje.

  Even een vraagje,
  Hoe moet ik die app op mijn smartphone Samsung installeren?

  Geweldige complimenten voor jullie want dat zal zeker en vast de criminelen afschrikken.
  Welgemeende groeten en veel succes.

  1. admin Bericht auteur

   Beste,
   Dank voor de complimenten, dat horen we graag 😉
   Als je Samsung op Android draait ga je met je smartphone naar de Google app market: Gebruik deze link om direct naar de app van PZGrens te gaan. Klik dan naast het plaatje van PZGrens op de knop “Installeren”. Succes!

Reacties plaatsen niet mogelijk.