Postzak gestolen en drie dagen later teruggevonden

Op 13 mei werd in de Kammenstraat in Essen een postzak gestolen. Het gaat om een zak met resterende post die de postdiensten daar plaatsen, om tijdens de ronde van de postbode opgehaald te worden voor verdere bedeling. Het eigenaardige is dat diezelfde postzak daar op 16 mei terug werd gezet.
Wij sluiten niet uit dat dit te maken kan hebben met een fenomeen dat al langere tijd aan de gang is: frauderen met poststukken(waarover al eerdere berichten op onze site). Wij vragen handelaars die de voorbije week facturen hebben verzonden hiervoor aandacht te hebben. Maar let u zelf ook op mogelijke rekeningen die binnenkomen. Mocht u twijfelen over de correctheid van het banknummer, bel dan altijd de desbetreffende handelaar op!
Een poos geleden is al aandacht besteed aan het feit dat postzakken gewoon op straat worden geplaatst. BPost zou hier toen een onderzoek naar instellen. Kennelijk moet dat nog gebeuren of wachten ze tot het een keer goed fout gaat of zijn ze gewoon vreselijk laks en ongeïnteresseerd. Want men wordt ook niet ingelicht over de voortgang van het onderzoek en of er iets aan is of wordt gedaan. Een zeer kwalijke zaak, waar u als klant direct de dupe van bent!

Bron: PZ Grens