Poging tot diefstal van auto

In de nacht van zondag op maandag 2 september is geprobeerd een auto te stelen van een oprit aan de Alfons Tirelirenstraat. Heeft u iets gezien? Contacteer dan alsnog de politie op de gekende nummers.

bron: melding op Inbraken Essen

Inhoud:

Opgelet voor hacking en misbruik van je gegevens!

Er zijn enkele mensen in onze politiezone slachtoffer geworden van “hacking” waarbij misbruik werd gemaakt van hun bankgegevens.
De manier waarop men meestal te werk gaat is de volgende:
Je wordt thuis gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van Microsoft. Het gesprek verloopt meestal in het Engels, maar soms ook in het Frans of zelfs in slecht verstaanbaar Nederlands. Je wordt er van in kennis gesteld dat er iets mis is met jou computer of de windowsbesturing ervan.
Vervolgens wordt een toelating gevraagd om vanop afstand deze problemen te “verhelpen”. Indien je deze toelating geeft dan vraagt men je handelingen te verrichten waarmee je de computer doorgeeft aan een derde partij. Soms stuurt men hiervoor ook een mail met een speciaal programma.

Ga nooit op een dergelijke mail verder

Zo wordt je computer gehackt en kan men jou gegevens lezen en misbruiken. Men kan dan zelfs zo ver gaan dat men ook aan je geheime codes geraakt. Vanaf dat moment is het een koud kunstje om je bankrekening te plunderen.
Een andere werkwijze is een zogenaamde reparatie van jou computer. Men vraagt jou om een beveiligingsprogramma aan te schaffen wat dan via de computer moet geregeld worden. Op die manier probeert men om je bankgegevens te bekomen.

Geef nooit codes door!

Het is ook goed om weten dat je nooit zal gebeld worden door de firma MICROSOFT als er zich een probleem voordoet!

Inbraken

Vrijdag 30 augustus werd geprobeerd in te breken in een leegstaande woning in de Oude Baan in Essen. De dader geraakte niet binnen maar nam wel een fiets mee die daar stond. Nog daar in de buurt, in de Paviljoenweg, werd zaterdag in de vroege morgen een fiets gestolen uit een tuinhuis.

Denk mee als het op preventie aankomt!

Nu voor heel wat mensen de vakantie voorbij is en de nachten al wat langer worden is het tijd om samen met onze diensten eens te denken aan diefstalpreventie!
Binnen ons korps hebben wij verschillende medewerkers die je kunnen bijstaan met advies rond het beschermen van jou woning. Soms kan je het de potentiële daders al bijzonder lastig maken met enkele kleinere ingrepen. Wie weet… zo voorkom je misschien dat er in uw woning wordt ingebroken!
Om één van onze “diefstalpreventieadviseurs” op bezoek te krijgen doe je een aanvraag. Dit kan via de website van www.pzgrens.be, door een formulier in te vullen in één van onze burelen, of door een telefonisch verzoek via het nummer 03/620.29.29. Onze medewerker zal je kort nadien contacteren en een afspraak maken wanneer het jou best past. Het bezoek van onze medewerker is volledig gratis en houdt verder geen enkele verplichting in.

bron: BIN Flash – PZ Grens / BIN Heikant-zuid