De dagen korten

Nazomer

Wat een heerlijke zomer hebben we gehad en nog steeds kunnen we genieten van mooi weer en warme avonden om nog lekker buiten te zitten. Jammer is wel dat het alweer zo vroeg donker is: om negen uur is het gedaan. Zonde, maar niet voor de personen die minder goede bedoelingen hebben. Die profiteren hiervan, ook al wordt er steeds vaker overdag ingebroken.
En we weten ook: het zal steeds vroeger gedaan zijn met daglicht. Wist u trouwens ook dat inbrekers het fijn vinden als het slecht weer is? Onweer of harde wind? Dat verdoezelt namelijk de geluiden ze maken.
Begin dus nu al met het nemen van maatregelen. Wacht niet tot u het volgende slachtoffer bent.

LED bewegingsmelder

LED straler met bewegingssensor

LED straler met bewegingssensor

Deze week heeft de Aldi vanaf zaterdag 7 september ledstralers met bewegingsmelders in de aanbieding. Niet dat wij reclame willen maken voor deze zaak, maar wel uw aandacht vestigen op zo’n promo.
U weet net als wij dat de tijd vliegt en de donkere dagen staan zo weer voor de deur, al zitten we nu nog dagelijks in de zon. Denk vooruit en laten we met z’n allen zorgen dat onze huizen niet (meer) zo makkelijk te betreden zijn. Hoe moeilijker het we deze lafhartige wezens maken, hoe eerder ze hun heil ergens anders zoeken.

Beveiligingsadvies

Nogmaals benadrukken wij de service van de politie. Maak een afspraak voor een beveiligingsadvies. Dit kan via de website van Politie Zone Grens, door een formulier in te vullen in één van de burelen, of door een telefonisch verzoek via het nummer 03/620.29.29. Een medewerker zal u kort nadien contacteren en een afspraak maken wanneer het u het beste past. Dit is gratis en verplicht u tot niets.
Ze gaan u ook niet zeggen dat u dure rolluiken en dat soort dingen moet installeren. Het gaat juist om die kleine dingen: een extra slot of grendel. Ze maken u attent op de zwakke plekken van uw woning. Ook hun vakantieservice is geweldig! Ze komen dan, als de situatie het toelaat, meerdere malen per dag uw woning controleren en als u terug bent krijgt u een rapportje van hun bevindingen.
Denk niet: ach, ze gaan mij wel voorbij, er is hier toch niets te halen. Alleen al het feit dat ze bij u binnen zijn geweest, is genoeg om u een onveilig gevoel voor altijd te geven op juist die plek waar u zich veilig moet voelen: uw woning.
Wilt u dat? Tref dan nu al uw maatregelen!
Onze inbrakenteller voor dit jaar staat op 59, u wilt toch niet nummer 60 worden?