Oost-Europese bendes roven in de trein

Bendes Oost-Europeanen beroven via een afleidingsmanoeuvre treinreizigers op slinkse wijze van hun bezittingen. Als een trein even stilstaat op het perron, kloppen de boosdoeners op de ramen. De afgeleide passagiers hebben dan niet door dat een handlanger in de trein hen berooft. Onder meer de Eenheid Den Haag waarschuwt via Twitter voor deze vorm van diefstal die qua methode lijkt op zakkenrollerij.
“Dit komt met enige regelmaat voor,” vertelt een woordvoerder. “Wij krijgen hierover zo’n twee keer per week aangiftes binnen. De slachtoffers zijn vaak mensen op doorreis met de trein, die even stilstaan op stations als Den Haag HS of Delft.”

Mensen komen er vaak pas achter dat ze zijn beroofd wanneer de daders zijn gevlogen en de trein het station inmiddels heeft verlaten. De politie constateert dat de dieven alles meenemen wat voorhanden ligt, zoals telefoons en portemonnees.

Niet nieuw
Reizigers krijgen het advies altijd goed te letten op hun spullen en waardevolle dingen niet te leggen op het tafeltje voor zich of op de bank naast zich. Deze vorm van diefstal is niet nieuw.

Bron: AD