Negenenzeventig inbraken in 2014

De teller van onze site stond op 31 december 2014 op achtenzeventig inbraken. Volgens de criminaliteitsbarometer van Politiezone Grens was het daadwerkelijke aantal negenenzeventig. Dit is een pak minder dan in 2012, maar toch weer meer dan in 2013. Het gewoonlijke gemiddelde voor Essen ligt op vijfenzeventig, dus het aantal voor 2014 ligt ietsje hoger.
Een gemiddelde van vijfenzeventig, dat zijn er nog steeds vijfenzeventig teveel. De actie 1 dag niet, was een succes. Er is die dag niet ingebroken, een trend die we met z’n allen voort moeten zetten. Oftewel: waakzaam blijven, signaleren, bij afwezigheid de woning er bewoond uit laten zien en nog veel meer. We blijven er op hameren: de politie doet zijn uiterste best en het moet voor al die mannen en vrouwen ook uitermate frustrerend zijn dat er, ondanks hun grote inspanningen, toch onverlaten woningen binnen weten te dringen. De bewoners emotioneel beschadigend voor de rest van hun leven.
Laten we het met z’n allen doen. Kijk, luister, registreer en bij alles wat verdacht is: bel de politie. Alleen komen we nergens, met z’n allen komen we overal!