Nieuwe methode!

Door de federale politie wordt een bijzondere modus operandi gemeld, welke tot doel heeft
inbraken te plegen.
Het potentiële slachtoffer wordt thuis gebeld door iemand met een anoniem nummer. Een Franstalige man (vertegenwoordigt zogenaamd een firma) spreekt hem aan bij naam en weet hoeveel familieleden er bij hem woonachtig zijn. De beller meldt het slachtoffer dat hij een geschenk gewonnen heeft. Hij moet dit samen met alle familieleden komen ophalen op een bepaalde datum. Eén slachtoffer vertrouwde het niet en vroeg een bevestigingsbrief, die hij uiteraard nooit ontvangen heeft. De desbetreffende firma is niet op de hoogte van deze actie.
Meestal wordt een hele buurt opgebeld door één of meerdere verdachte(n). De bellers zijn altijd Franstalige mannen of vrouwen, bellen met een anoniem nummer en willen zich nooit identificeren. Wanneer er vragen gesteld worden, hangen ze meestal op. Er zijn ook feiten gekend waarbij de slachtoffers uitnodigingsbrieven met dergelijke inhoud in de bus krijgen. Bij afwezigheid van de gezinnen zouden de daders vervolgens woninginbraken kunnen plegen.

Bron: PZ Grens

2 gedachten over “Nieuwe methode!

 1. webmaster Bericht auteur

  Hier kan ik het helemaal mee eens zijn.
  Ik heb dit destijds in een BIN bijeenkomst al eens voorgesteld aan de toen aanwezige commissaris.
  Ook die kwam toen met het argument dat dit conflicteerde met de privacy van het boevengilde.
  Hoe makkelijk zou het niet zijn om via camera’s op elke hoek van een kruising een IP camera te hebben die alles vast kan leggen wat er langs komt.
  Met de huidige technieken van kenteken en gezichtsherkenning zal het een pak eenvoudiger zijn verdachten op te sporen, en te verhoren.

 2. LP

  Kan men in Essen in verschillende straten geen camerabewaking installeren, misschien een manier om inbrekersgroepen of iets dergelijke makkelijker op te sporen.
  Privacy schaden, sorry, dat vind ik niet juist, wanneer men niks op zijn geweten heeft zal men toch geen probleem maken om gezien te worden zeker.

Reacties plaatsen niet mogelijk.