Meer inbraken in korte tijd!

Op 17 november omstreeks 20:45 werd een diefstal vastgesteld in de Oude baan in Essen. De bewoner had rond de middag zijn woning verlaten en merkte de inbraak bij zijn thuiskomst. De daders geraakten in de woning door met een steen een ruit stuk te maken. Vervolgens werd de woning doorzocht.
Vanochtend, 18 november, deed de politie opnieuw vaststellingen. Het gaat over een poging inbraak in de Nieuwe Heikant te Essen. Daar werd gepoogd om in te breken via de ramen.
In de Heikantstraat in Essen werd deze morgen nog een inbraak vastgesteld, daar werd de achterdeur geforceerd. De inbraak werd deze morgen ontdekt door mensen die op het huis letten terwijl de bewoners met vakantie zijn.
Ook in Kalmthout en Nieuwmoer zijn gisteren meerdere inbraken gepleegd!

Naast effectieve inbraken zijn er meldingen van verdachte situaties
Zo was er op zaterdag 15 november een melding van een juwelier uit de Nieuwstraat in Essen. Hij gaf te kennen dat hij vier verdachte personen in zijn winkel had opgemerkt. Hij zag dat de daders zich verplaatsten met een zilverkleurige Audi met een Duitse nummerplaat en kon de gegevens van de nummerplaat noteren. Het ging om mensen van het zigeunertype. BINZ Unizo Essen werd opgestart.
Ter plaatse konden het voertuig of de verdachte personen niet meer worden aangetroffen. Later werd bekend dat de daders daarvoor in een andere handelszaak in Essen waren geweest en daar ook hadden geprobeerd een diefstal te plegen. Later op de dag pleegden deze verdachten een effectieve diefstal bij een juwelier in Brasschaat.
Op zondag 16 november ziet een burger twee personen langsheen het spoor lopen in Wildert. Na een oproep kon de politie de twee personen aantreffen, controleren en nagaan wat ze daar liepen te doen.
Gisteren omstreeks 18:30 kwam een bewoner van de Heikantstraat thuis en zag iemand van zijn oprit komen. Toen hij hem aansprak zette de persoon het op een lopen richting Krinkelsbos, waar een auto stond met draaiende motor. De man of het voertuig werden niet meer aangetroffen, de getuige kon wel een beschrijving geven van de persoon en het voertuig. Hopelijk is dit een spoor welke de recherchediensten kunnen gebruiken bij een verder onderzoek rond de hierboven beschreven inbraken daar in de buurt.

Inbraaktijdstippen
Mensen denken nog veel te veel dat diefstallen alleen tijdens de nacht gebeuren. Alle statistieken geven aan dat de meeste diefstallen momenteel in de late namiddag of vroege avond plaatsvinden. De inbraken die gisteren gebeurden bewijzen dit nogmaals. Wees dus alert, vooral tijdens deze periode. Meestal nemen we wel de nodige voorzorgen tijdens de nacht, maar denk er ook aan dat deze maatregelen zeker even belangrijk zijn tijdens de uren overdag, vooral in de late namiddag of vroege avond. Ook al verlaat u uw woning maar even, om bijvoorbeeld een boodschap te doen, sluit uw woning steeds goed af ! En ziet u iets verdachts, bel altijd de politie! Als achteraf blijkt dat de gegeven informatie toch niet als verdacht moest worden aangezien, zal niemand dat u kwalijk nemen. Integendeel, men zal blij zijn met uw alertheid!
Laten we met z’n allen dit probleem proberen aan te pakken en de laagsten in onze samenleving zo min mogelijk de kans geven hun lafhartige praktijken uit te voeren!

Bron: PZ Grens