Dievenbende actief aan handbagagecontroles

Gaat u nog met vakantie en gaat u met het vliegtuig naar uw vakantiebestemming? Hou dan heel goed uw bezittingen in het oog bij de handbagagecontroles!!

Een Latijns-Amerikaanse bende specialiseert zich in diefstallen aan de metaaldetectors van Europese luchthavens. Ze gaat zeer gehaaid tewerk, ontdekte de politie bij een onderzoek op Brussels Airport waar 1.200 euro uit een portefeuille verdween. Dat bericht Het Laatste Nieuws vrijdag.
De bende zou in het hoogseizoen in Europa van luchthaven naar luchthaven vliegen. Ze boeken een goedkoop ticket en eenmaal in de zone van de handbagagecontrole observeren ze er passagiers die hun portefeuille, gsm, ringen en broekriem in bakjes op de rolband moeten zetten. Omdat die bakjes iets sneller gecontroleerd worden dan de passagiers zelf, staan die vaak enkele minuten onbewaakt te wachten op de eigenaars. Op dat moment slaan de dieven toe.

Een Belg werd half juli op Brussels Airport slachtoffer van de bende. Op beelden van de securitycamera is te zien hoe hij bestolen werd door een koppel dat hem al een hele tijd in het oog hield. Het duo zou rondreizen met valse Mexicaanse papieren. De bende is voorlopig ongrijpbaar. De politie roept op waakzaam te zijn op de luchthaven.

Bronnen: GvA en Het Laatste Nieuws

Foto: Belga