Criminaliteit-Essen bestaat drie jaar

Criminaliteit-Essen bestaat drie jaar

Vandaag is het exact drie jaar geleden dat onze site www.criminaliteit-essen.be gelanceerd werd. Dit gebeurde naar aanleiding van de gebrekkige, of liever afwezige, informatievoorziening rond de inbrakengolf die toen Essen teisterde.
We zijn nu drie jaar verder en de teller van bezoekers van onze website staat op ruim 302.000. We zien nog bijna dagelijks inschrijvingen voor de nieuwsbrief binnenkomen en ook dat men zich op ons twitter account abonneert. Hieruit blijkt dat de vraag naar informatie op het gebied van criminaliteit groot is. Drie keer haalde onze site de Gazet van Antwerpen en één keer het programma Telefacts, wat ook iets zegt over het unieke gegeven van onze website.

Drie jaar geleden was die vreselijke inbrakengolf. Dat het nu rustig(er) is, wil niet zeggen dat we er voor altijd vanaf zijn. Integendeel: je weet nooit wanneer de ellende weer begint. Laten we dus te allen tijde alert blijven. Vooral nu, nu de donkere dagen weer zijn begonnen, de Feesten eraan komen en veel mensen die elders vieren. Blijf waakzaam, licht uw buren in als u een avondje weg bent en maak vooral gebruik van het afwezigheidstoezicht van de politie!
Als u iets ziet en u denkt: het klopt niet, bel dan meteen de politie. Die wordt liever te vaak dan te weinig gebeld. Noteer kentekens en beschrijvingen van personen, wacht geen uren: meteen melden. Anders is het o zo belangrijke moment en de pakkans snel voorbij.

Essen telt ruim achttienduizend inwoners, dat zijn heel wat ogen en oren. Gebruik ze, de politie kan het niet alleen, we moeten het met z’n allen doen. Bel de politie voor onraad en meld ons wat er speelt. Zodat wij door kunnen gaan met het informeren van u en de mensen om u heen. Dat we allemaal weten wat er speelt.

Laten we met z’n allen zorgen voor een veilig Essen waar het zo fijn wonen is!