1 dag niet!

Vandaag, vrijdag 13 november, vindt de tweede Belgische actiedag tegen woninginbraken plaats: ‘1 dag niet’. Het initiatief – gedragen door de overheid en de politie – wil burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraak. Hoognodig, want in 2014 waren er in België 71.992 woninginbraken, bijna 200 per dag, waarvan bijna 10.000 in provincie Antwerpen.
Op onze site en die van de politie kunt u tips vinden tegen inbraak. Meld als u iets verdachts ziet altijd meteen de politie. Niet een paar uur later of de volgende dag: dan is het cruciale moment voorbij!
Politiezone BODUKAP heeft een filmpje gemaakt om de mensen op te roepen om alert te zijn en bij verdachte situaties 101 te bellen.
Op www.1dagniet.be kom je meer te weten over de campagne dit jaar, kan je veilige initiatieven posten, de gloednieuwe app downloaden en allerlei preventietips vinden, zoals:
Maak je huis goed zichtbaar… door goede binnen- en buitenverlichting en een laag gesnoeide voortuin.
Vergeet de zij- en achterkant niet… want daar slaan ongewenste gasten bij voorkeur toe.
Help de inbreker niet… berg ladder en tuingereedschap goed op.
Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht… berg ze op, registreer en fotografeer.
Geef je huis bij afwezigheid een bewoonde indruk… vermijd dus een volle brievenbus of briefje op de deur en maak goede afspraken met de buren.
Sluit altijd alle ramen en deuren… maar ook de garage, het tuinhuis en het kelderraam, zelfs al ben je maar enkele minuten weg.
Beheer je sleutels goed… en dus niet onder de deurmat of in de bloembak.

Laten we met z’n allen zorgen voor een veilig Essen!

Bron: Provincie Antwerpen