Inbraak Moerkantsebaan

Gisteravond 22 maart is er ingebroken in een woning aan de Moerkantsebaan.
De bewoners vertellen hun verhaal: “Dit was een niet aangename vaststelling. De hond, een Bouvier, hebben ze opgesloten in het kantoortje. De hond was bij thuiskomst zeer passief en ook toen de politie kwam reageerde ze niet!?!”
De ongewenste bezoekers zijn direct naar de slaapkamer gegaan en hebben daar alles maar dan ook alles op zijn kop gezet. Blijkbaar zochten ze alleen maar naar geld en juwelen.
“De avond ervoor hadden wij een vergadering voor ons straatfeest en spraken nog over de angst die wij hadden, dat het steeds dichterbij kwam. Ze hebben ook bij een andere aanwezige diezelfde avond ingebroken. Volgens ons zijn het geen buitenlanders, maar Essenaren, die exact ons doen en laten in de gaten houden.
ER MOET IETS NUTTIGS GEBEUREN OM DIT TE STOPPEN.”

Een gedachte over “Inbraak Moerkantsebaan

 1. Verontruste inwoner Heikant

  Geen reactie op dit speciale item, maar een meer algemene reactie.

  Ik ben het eens met de opmerking dat het niet perse om buitenlanders hoeft te gaan, maar misschien wel om personen uit onze eigen omgeving.

  Het patroon van de inbraken duidt er soms op dat de inbrekers precies weten dat de inwoners op bepaalde tijdstippen uithuizig zijn, bv. om kinderen op te halen van een activiteit, om inkopen te doen e.d. De inbrekers zijn bijzonder goed geinformeerd en weten precies waar ze zonder al te veel risico op een bepaald tijdstip ( in de late namiddag ! Of omstreeks 19.00 h- 20.00h ! ) moeten zijn. Dit zijn niet de uren waarop je inbraken verwacht. Dit zijn de tijdstippen die je kent als je de mensen in de buurt kent.

  Om zulke zaken te weten, moet je gaan spotten/verkennen.
  Wat is dan een betere manier dan om met je hond te gaan wandelen ?
  Bij ons ( net als bij anderen ) komen elke dag tientallen mensen met hun hondje 2 of 3 en zelfs 4 keer voorbij. Ideaal om alles te checken !

  Mischien een idee ?

Reacties plaatsen niet mogelijk.