Afgelopen weekend wederom inbraakgolf bij onze Noorderburen, net over de grens!

De regio’s Bergen op Zoom en Roosendaal zijn dit weekend opgeschrikt door tien woninginbraken. De inbrekers hebben voornamelijk portemonnees, computerapparatuur, sieraden en geld buitgemaakt.
De golf van inbraken begon op zaterdagavond 6 december in de Dal van Josafat in Halsteren. De woning werd doorzocht, nadat inbrekers het raam hadden opengebroken. Het is niet bekend wat er weg is uit het huis.
Bij een huis aan de Doelstraat in Hoogerheide was het ook raak. Inbrekers braken hier een raam open. De bewoners ontdekten de inbraak zaterdagavond. In dezelfde plaats, aan de Putseweg, zijn inbrekers ook te werk gegaan.
Aan De Zwingelspan in Zevenbergen werd een raam opengebroken. Dat ontdekten de bewoners zaterdagavond.
Op dezelfde zaterdagavond werd er ingebroken bij een woning aan de Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom. Hier was ook het raam vernield.
In Roosendaal gingen inbrekers zaterdagavond aan de slag bij een huis aan de Professor Aalbersestraat. De bewoner zei tegen de politie dat dit de tweede keer is, dat er bij hem werd ingebroken. Ook hier kwamen de daders via het raam naar binnen. Bij de Televisiestraat was het ook raak. Hier werd de voordeur vernield.
Een buurtbewoner in de Derde Weg in Zevenbergsche Hoek betrapte zaterdagavond rond 21:15 een man die wilde inbreken. De buurman heeft het signalement van de vluchtauto doorgegeven aan de politie.
Zondagmorgen werd een inbraak ontdekt aan de Slagblok in Steenbergen. Een buurtbewoner zag dat er licht brandde en een raam openstond. De politie zag dat het raam was vernield.
Ten slotte werd nog een woninginbraak in Roosendaal ontdekt. Zondagmorgen hoorde een buurman van een huis aan de Flintdijk een raar geluid en zag dat er geprobeerd was in te breken.

Al deze inbraken waren net over de grens, een boogscheut van onze regio vandaan. Blijf alert, de oversteek is zo gemaakt!

Bron: Telegraaf