Rookmachines en webcams

Ook van buiten Essen horen mensen geregeld spreken over de inbrakenplaag. Een bewoner van Loenhout vertelt:

“Bij ons in Loenhout hebben wij vorig jaar ook een inbraakplaag gehad. Mensen die wat verder van het dorp woonden, tegen de grens met Nederland hadden pech.
Een vriend van mij was daar ook een slachtoffer van. Alles wat waarde had ging mee, gaande van computer, tv, radio en dergelijke.
Toen hebben wij samen aan het brainstormen geweest, hoe wij de inbrekens konden afweren.
Een mens hoeft niet altijd duizenden euro’s uit te geven aan alarmsystemen. Even op Google rondzoeken en je komt al veel tegen.

Dit was onze oplossing:
Eerste punt: Iedereen heeft tegenwoordig een computer met internet toegang. Aan elke ingang van het huis, aan deuren, en ramen hebben wij een draadloze webcam geplaatst.
Met de ispy connect software die we op internet vonden en gratis is (open-source) konden we de basis van ons eigen alarmsysteem al opzetten.
Deze software activeert elke webcam die aangesloten is met de computer. Aan de hand van een gebruikersnaam en paswoord kunnen mensen die in bezit zijn van een smartphone, op afstand mee volgen wat er gebeurt op hun eigendom.
Bij het minste activiteit dat een camera registreert, krijgen mensen een sms aan op hun gsm, met de nodige informatie op.

Als tweede punt hadden wij buiten rondom het huis lichtsensoren geplaatst. Zodra er beweging is, gaan buiten alle lichten aan. Dit schrikt inbrekers af, omdat er te veel licht is en ze vallen dan op.

Als laatste punt hadden we twee rookmachines geplaatst in huis. Wij hadden daarop ook een lichtsensor geinstalleerd, zodat de machines automatisch afgaan wanneer er activiteit plaats vind.
We hadden één rookmachine in de woonkamer geplaatst, en de tweede in de traphal richting het eerste verdiep.
Als er inderdaad een inbreker over de vloer komt en passeert voorbij de sensor van een rookmachine, schiet deze in gang en blaast in een mum van tijd de hele ruimte vol rook zodat de inbreker niets meer ziet en zich terug moet trekken.
Je zal wel denken, oei, rook, maar deze rook is onschadelijk. Dat is de zelfde rook dat je ziet op grote festivals en dergelijke.

En veel kost het niet. De webcams kan je goedkoop vinden in verschillende winkels. Wij hadden 8 webcams van het merk Trust aangekocht, 10€/stuk.
De lichtsensoren hadden we er 12 bij Hubo gekocht aan 8 euro/stuk.
En de rookmachines hadden wij op Kapaza tweedehands aangekocht voor 80 euro.
Voor een goede 200 – 250 euro hadden wij een uitstekend alarmsysteem.

Het systeem heeft al goed zijn best gedaan. Inbrekers snel gevat doordat er beelden door de webcams zijn gemaakt van hun en het voertuig waarmee ze rondreden.

Ik hoop dat deze informatie de bewoners van Essen goed verder kan helpen.”

Een gedachte over “Rookmachines en webcams

Reacties plaatsen niet mogelijk.