Ver-van-mijn-bed-show

Het valt mij op dat, ondanks 25.000+ hits op deze website, de reacties van de Essenaar maar heel magertjes zijn. We zijn nog steeds van het “principe”: Het zal mij wel niet overkomen, het is een ver-van-mijn-bed-show, het zal uit zichzelf wel ophouden. De meeste meldingen zijn van mensen die ofwel slachtoffer geworden zijn of beleidsverantwoordelijken die niet buiten een reactie om kunnen zodat de brave burger in zijn schuilhut en onwetendheid blijft zitten.

Allemaal goed bedoeld hoor, maar zo gaan we er niet komen. Dan kan je net zo goed, nu al, je zuurverdiende spaarcentjes afgeven naar het voorbeeld van Cyprus.
Ik hoor U al luidop denken: “Wat heeft dat nu in godsnaam met de term ‘inbraken’ te maken?”. Meer dan je denkt! Als ik mijn sociale contacten onderhoud, hoor ik niets anders dan mensen die luidop denken en klagen over het inbraak fenomeen en dit naar het voorbeeld van een politieke partij die op sterven na dood is; maar het verschil uiteindelijk ook niet heeft gemaakt. Dus, als we naar de basis terug gaan, is er iets fout op justitieel en politiek vlak. Dit wisten we al lang, maar we kunnen er niets aan veranderen. Nee, niet als we in onze ‘schuilhut” blijven zitten. Geef ons dan allemaal maar een enkelband. Dan zijn we genoodzaakt thuis te blijven en kunnen we het risico op een diefstal met ruim 95% terugschroeven. Dan hoeven we ook geen “nonchalance” houding meer te geven tegenover zakkenrollers, en last but not least, de roma zigeuners in onze wildertse bossen zijn europese staatsburgers met veel rechten maar weinig plichten. Dus laat die mensen toch gewoon gerust.

Allemaal gekheid op een stokje met enorm veel waarheid in verscholen.
Ik heb net €1640,00 uitgegeven om mijn eigendom beter te laten beveiligen tegen een volgende inbraak. Of dit zal helpen, weet ik niet. Dat zal de toekomst uitwijzen. Eén ding is zeker. Mijn moraal en nodige nachtrust zijn er, alleen bij deze gedachte, al een stuk op verbeterd. Nu jullie nog!

Anonieme inzending

Een gedachte over “Ver-van-mijn-bed-show

  1. PMR

    Eindelijk een reactie naar mijn hart. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Ik blijf gelukkig niet in mijn schuilhut zitten en doe mijn verdomde plicht. Ik bel naar de politie als ik iets verdachts te melden heb en ik zou met alle liefde en plezier een burgerwacht willen installeren.
    Een echte betaalde burgerwacht!!! Maar dit mag wettelijk natuurlijk niet. De mensen aan de juiste kant van de wet mogen niets en worden met bestraffing bedreigd. Het gespuis komt er met de glimlach vanaf. Ik denk ook dat het gespuis wordt geholpen door verklikkers die voor hen in het oog houden wanneer de bewoners vertrekken uit hun woning. Ze zitten ook met de radio op dezelfde golflengte van de politie en zijn deze steeds een stap voor. Ik ben inderdaad één van de slachtoffers en de meeste slachtoffers bevinden zich raar genoeg steeds op Heikant-Zuid. Ik blijf hopen dat er meer politie wordt ingeschakeld tijdens de week-ends; ik begrijp ook dat de agenten niet overal gelijk kunnen zijn, maar 3 patrouilles voor heel het grensgebied Noord. Laat met niet lachen.
    Ik veronderstel dat deze agenten hier ook niet mee kunnen lachen. Waar blijft inderdaad de politiek. Die zijn er alleen maar om ons te vertellen dat het aantal inbraken is afgenomen. Gemiddeld 4 per week-end en dat al van af de maand oktober 2012. Zoals ik al zei in een andere reactie. We moeten ons misschien gaan bewapenen. Chicago aan de grens.

Reacties plaatsen niet mogelijk.