Vraag over het nemen van preventieve maatregelen

In de krant las ik deze morgen over Uw site. Enkele jaren geleden zelf geconfronteerd met 2 x een inbraak en 1 x inbraakpoging vond ik het net als jullie nodig dat burgers zouden geïnformeerd  zouden worden telkens wanneer er in de buurt een inbraakgolf was. De burgemeester vond dit niet nodig omdat men dan een paniekgolf teweeg zou brengen. Ik daarentegen zou bij deze melding opnieuw veel alerter worden en opnieuw meer aandacht schenken aan de beveiliging van mijn huis. Duis ik kan mij volledig vinden in  jullie standpunt dat burgers sneller moeten worden geïnformeerd.
Nav een inbraak bij mijn buurman eind september liet ik me  bijna overhalen net als hij een alarmsysteem aan te schaffen geïnstalleerd door een erkende firma… Doch bij nader inzien zou me dit ongeveer 2500 € hebben gekost…Doch voor mezelf vond ik dit toch een zware kost daar ik enkele maanden geleden bij een raam op het gelijkvloers ( het enige waar geen rolluik  was ) toch een voorzetrolluik te laten plaatsen. Dit kostte me dan ook reeds 750 €… maar hier kon ik me in vinden en ben nu toch iets geruster. Mijn vraag aan U is het volgende:  Ik dacht er aan om eventueel rondom mijn huis (een alleenstaande woning ) ! lichten of lampen aan te brengen die aanspringen wanneer men het huis nadert. Zijn daar reeds resultaten van bekend of dit inbrekers tegenhoudt ? Wat is de kostprijs om dit systeem aan te brengen ongeveer ? Zoals ik reeds meldde is de kostprijs van boven de 2000 € toch iets teveel voor me. Zijn er alternatieven ? Langs mijn schuifdeuren in de veranda liggen 2 stokken…. Houdt dit inbrekers tegen of is ook dit niet echt veilig.. mag ik een antwoordje van jullie verwachten aub ?
MVG en dank voor de moeite die men in Essen doet.

Een gedachte over “Vraag over het nemen van preventieve maatregelen

 1. admin Bericht auteur

  Uw vraag is op onze site geplaatst en ik hoop dat meer mensen hier op gaan reageren.
  U zegt in uw reactie dat u bij deze melding opnieuw veel alerter zou zijn geworden. Dat is nu de spijker op de kop waarom wij deze site hebben gemaakt. Een paniekgolf vind ik een zeer overtrokken reactie, ook in de krant wordt er gesproken over dat men niet in paniek moet raken. Is dat een reden om de mensen dom te houden en onwetend?
  Informeer de burgers, geef ze tips, etc. U hebt het allemaal kunnen lezen. Maar dat gebeurt niet. Hiermee niet inziend dat ze mensen aan hun lot overlaten en enorm veel leed en verdriet berokkenen.
  U kunt al veel tips vinden op deze website, die ook op onze site vermeld staat: http://www.polfed-fedpol.be/crim/crim_tips06_nl.php
  Het bedrag dat u noemt voor het alarmsysteem is inderdaad gepeperd, maar helaas zijn dit de kosten als men het laat installeren. Via internet kunt u goedkopere, draadloze systemen bestellen. Kijkt u bijvoorbeeld eens op http://www.egardia.com Daar kunt u al een draadloos systeem voor €500,- of minder kopen.
  Inbrekers houden in ieder geval niet van lichten. Bewegingsmelders met fel licht zijn nogal effectief en ook betaalbaar. Ongeveer €20,- per stuk en te koop in meeste bouwmarkten.
  Maar laten we voorop stellen: niets is zaligmakend. Als ze echt binnen willen komen, dan zal dat ook gebeuren. Je kunt een huis ook niet inbraakvrij maken, maar je kunt het ze wel moeilijk maken. Hoe moeilijker het is om binnen te komen, hoe eerder ze er vanaf zullen zien.
  Met de stokken bij de schuifdeuren bedoelt u dat ze in het schuifgedeelte liggen, waardoor ze niet makkelijk open geschoven kunnen worden? Dat is natuurlijk altijd goed. Voor weinig geld kunt u ook van die melders kopen die op de vensters worden geplaatst en die afgaan als een raam kapot geslagen wordt. Laat bij afwezigheid lichten branden op tijdklokken en laat die op verschillende tijdstippen aan- en uitgaan.
  Een preventie advies bij de politie aanvragen is ook een aanrader. Ze kijken grondig en geven goede, betaalbare adviezen. Net als een afwezigheidsmelding doen indien u een paar dagen afwezig bent of met vakantie. Ze komen meerdere malen per dag kijken en praten ook met uw buren of ze iets hebben opgemerkt. En een goed contact met de mensen in uw straat is ook belangrijk: hou elkaar in de gaten. Meld wanneer u weg bent, misschien kunnen vrienden in de buurt ’s avonds uw gordijnen sluiten en ’s morgens openen.

  Ik hoop dat ik u een beetje heb kunnen adviseren, al geef ik toe dat het bizar is dat we deze dingen moeten doen om allerlei tuig uit onze huizen te houden.
  Is er een BIN in uw buurt? Dan raad ik u ten zeerste aan hier lid van te worden!

Reacties plaatsen niet mogelijk.