Preventieve actie Belgische en Nederlandse politie in grensstreek

Belgische politieagenten van de politiezones Grens en Noord en hun Nederlandse collega’s van het District De Markiezaten hebben in de nacht van donderdag (10 januari 2013) op vrijdag in de grensstreek op verschillende locaties controles uitgevoerd. Daarbij gingen gecombineerde koppels op surveillance.

Controles
Tussen gisteravond 18.00 uur en vanmorgen 03:00 uur vonden zowel rijdende als statische controles plaats in de grensstreek bij Roosendaal en Nispen en Putte. Daarbij werd samengewerkt door ruim 80 opsporingsambtenaren van Politie, Koninklijke Marechaussee, Vreemdelingenpolitie, Douane, Handhaving en Toezicht van de Gemeente Roosendaal en Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid. De Politiezone Grens zette hiervoor 16 personeelsleden in, voornamelijk in het grensgebied tussen Nispen en Essen. De Politiezone Noord werkte met 6 personeelsleden in het grensgebied tussen Putte en Kapellen. Delen van wijken werden afgesloten waarbij het inkomend en uitgaand verkeer gecontroleerd werd.

Resultaten
De politie verrichtte aan zowel Nederlandse als Belgische zijde in totaal zes arrestaties, voor onder andere rijden onder invloed in Putte en belediging door een 24-jarige inwoner van Fijnaart aan de Kadedijk in Fijnaart. Drie personen werden aangehouden voor openstaande boetes voor een bedrag van in totaal ruim € 2600. Een 24-jarige inwoner van Roosendaal werd aangehouden voor het bezit van een kleine hoeveelheid amfetamines. Een Franse automobilist met Belgische nummerplaat reed met hoge snelheid langs de controleplaats bij Essen-Nispen. Belgische en Nederlandse politieploegen zetten de achtervolging in. De bestuurder verloor de controle over het stuur en kwam op het kruispunt van Achterbroek (Kalmthout) tegen een gevel terecht, waarna hij vluchtte. In het voertuig werd een hoeveelheid Marihuana gevonden. Nederlandse en Belgische hondengeleiders hebben gezocht naar de bestuurder. Het zoeken werd na een paar uur stopgezet, maar de controleploegen bleven discreet in de omgeving. Zo kon de vluchter een paar uur later toch gearresteerd worden bij het verlaten van zijn schuilplaats. Zie ook het artikel in Het Nieuwsblad.
Verder gingen zeven automobilisten gingen op de bon voor verlichting die niet in orde was, geen rijbewijs kunnen tonen, een vervallen APK en rijden zonder rijbewijs. De Belastingdienst inde in totaal een bedrag van €12000 en gaf vijf personen de tijd om binnen vier weken een schuld te betalen.

Lees het volledige artikel op politie.nl.