Post voor iedereen te grabbel

Het Nieuwsblad publiceerde een artikel waarin stond dat in Ternat iedere dag de postzakken met post op straat staan, vanwaar ze opgehaald worden. Gezien de reacties op dit artikel lijkt dit in heel België te gebeuren, ook hier in Essen zoals een trouwe bezoeker van onze site weet te vertellen.
In het artikel zegt BPost te gaan onderzoeken wat er is fout gelopen, maar kennelijk speelt dit al jaren en is hier nooit enige aandacht aan besteed. Weet u wat de risico’s kunnen zijn als deze zakken gestolen worden? U krijgt natuurlijk uw post niet, maar ook bankkaarten die opgestuurd worden verdwijnen zo. Of als u een vakantie hebt geboekt en de reisbescheiden met data zijn naar u verzonden. Dan is meteen bekend wanneer u afwezig bent en het huis dus leeg is. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van de risico’s van gestolen poststukken. Blijf dus opmerkzaam als u belangrijke post verwacht, want zolang BPost zich achter het oor blijft krabben hoe ze dit nu weer moeten oplossen, kunnen uw stukken in handen van verkeerde personen terecht zijn gekomen. Als u weet dat belangrijke stukken zijn opgestuurd en u hebt ze na een aantal dagen nog niet ontvangen, bel dit dan altijd even na bij de desbetreffende instantie.

Bron: Nieuwsblad

Een gedachte over “Post voor iedereen te grabbel

  1. RS

    Zoals op TV: dat postzakken gewoon op straat staan, te grabbel voor iedereen. Ja, ook in Essen staan er dagelijks 2 postzakken in een portaal in de Nieuwstraat naast de kinderkledingwinkel. Om op te pikken? Da’s raar want het bevindt slechts 200 meter van het postkantoor, 8 trappen ver met een electrische fiets.

    Waarschijnlijk op nog meer plaatsen in onze gemeente.

Reacties plaatsen niet mogelijk.