Politiezone Grens op je smartphone. En je bent met alles mee!

qr-pzgrens

QR code

De politiezone Grens ontwikkelde een applicatie voor de smartphone waarmee je de politie met enkele vingerdrukken kunt contacteren. Je maakt er meldingen mee en je krijgt er alle informatie over de politiezone mee.

Waarom zo’n app?
Momenteel gaan er ongeveer 3 keer zo veel smartphones over de toonbank dan pc’s en laptops. Vooral de jeugd wil zijn informatie uit de telefoon zien komen. Hierdoor kan je zeer snel communiceren en krijg je een echte interactie tussen de gebruiker en, in ons geval, de politie. De hoogste tijd om in dit verhaal mee te gaan.

Wat kan het allemaal?

app voor iPhone

app voor iPhone

  • Je kan er alle contactgegevens, openingsuren en praktische info over de politiezone terugvinden in enkele handige drukknoppen. Maar je kan ook een hele lijst van externe contactgegevens raadplegen gaande van de aidstelefoon over de wachtdienst apothekers tot de zelfmoordpreventie.
  • Er is een aparte zoekfunctie voor uw wijkagent. Je geeft je straat in en je kan direct bellen naar je wijkagent.
  • Een aantal handige formulieren laten je toe om afwezigheidstoezicht aan te vragen via je smartphone. Je kan er zelfs een signalisatieaanvraag (bv. voor een verhuis of werken) mee doorsturen. Heb je nog een andere niet-dringende melding van overlast, vandalisme, … Laat je gegevens achter, neem eventueel een foto en de politie is op de hoogte.
    De politie laat je altijd een bericht terug.
  • Sociale media (twitter, facebook en rss) zijn geïntegreerd. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit onze politiezone.

Gratis downloaden op je smartphone
Je kan de app op verschillende manieren downloaden voor iphone/ipad en alle android-toestellen.

Toekomst:
De app wordt nog uitgebouwd met alle informatie en documentatie over de buurtinformatienetwerken in onze politiezone. Nog later een aantal bevragingen waarin de inwoners van onze politiezone worden bevraagd over verschillende veiligheidsthema’s.

bron: PZGrens