Meerdere aanhoudingen verricht: Aantal inbraken loopt terug

De laatste weken verricht PZGrens erg goed werk door meerdere aanhoudingen in Essen en omstreken. Hieronder een korte samenvatting.

Essen Hoek: Inbrekers opgepakt

Van betrouwbare bron hebben we vernomen dat in het weekeinde van 30 en 31 maart twee inbrekers zijn aangehouden op Essen-Hoek.
Daags erna werd door een alerte bewoner een zak met inbrekermateriaal ontdekt in de bosjes bij een woning aan de Moerkantsebaan. De politie heeft het bewijsmateriaal meegenomen voor onderzoek.

Kalmthout: Twee verdachten voor inbraken gearresteerd

29/03: Gistermiddag werd er een Nederlands voertuig door een ploeg van de Pz Grens gecontroleerd op het marktplein in Kalmthout. In het voertuig werd er inbrekersmateriaal aangetroffen en één van de inzittenden was gekend voor diefstallen. Beide inzittenden, twee Nederlanders van 22 en 24, werden gearresteerd voor voorleiding aan het parket . Het onderzoek wordt verder gezet.

Wuustwezel: Twee Nederlanders opgepakt met inbrekersmateriaal in voertuig

Maandagmorgen 8/4 omstreeks 02:00 heeft een ploeg van de PZGrens 2 Nederlanders gecontroleerd op de Bredabaan te Wuustwezel. Er werd inbrekersmateriaal aangetroffen in het gehuurde voertuig. De 31- en 39-jarige mannen zijn in Nederland gekend voor feiten van diefstal. Beide personen werden gearresteerd en aan het parket van Antwerpen overgedragen voor verder onderzoek. Het voertuig en het inbrekersmateriaal werden in beslag genomen.

Ons was al een en ander opgevallen omdat er de laatste 2 weken geen inbraken meer aan deze website werden gemeld.
Zouden deze arrestaties nu eindelijk eens hebben geleid tot vermindering van het aantal inbraken?

Men moet hierbij niet de uitstraling en werking van de (nieuwe) BIN’s vergeten. Misschien wordt het de inbrekers te heet onder de voeten?

Een gedachte over “Meerdere aanhoudingen verricht: Aantal inbraken loopt terug

  1. anoniem

    Goed te horen dat het aantal inbraken mindert.
    Daarnaast zie je maar weer dat het niet altijd Oost Europeanen zijn.

Reacties plaatsen niet mogelijk.