Waarschuwing voor malafide dakherstellers!

Deze middag (2 juni rond 12 uur) heeft bij een alert BIN-Lid in de Hemelrijklaan, zich een Ierse dakhersteller aangeboden. Gezien er onlangs een TV-reportage over de malafide praktijken van zogenaamde Ierse klusjesmannen is uitgezonden (en er ook artikelen hierover in de kranten zijn verschenen), heeft dit BIN-Lid dit meteen doorgegeven aan de politie. Deze stuurde direct een patrouille. Men heeft de geviseerde Ierse personen aangetroffen en gecontroleerd, doch er kon hen rechtstreeks niets ten laste worden gelegd.

Wat zijn de risico’s als u met deze dakherstellers in zee gaat?
Het gevaar bestaat erin, dat men U een contract laat tekenen met een te hoge prijs of dat men een voorschot vraagt en nadien om nog meer geld vraagt, of dat u hen niet meer terugziet. De wagen heeft ladders op het dak en rijdt met een Ierse nummerplaat rond: 09-RN-531. Wellicht zal dit niet het enige voertuig van die Ierse “klusjesmannen” zijn.
Deze wagen (09-RN-531) is vanochtend ook al in Loenhout gesignaleerd. Nu zij ook in Essen door de politiediensten zijn gecontroleerd, is de kans momenteel kleiner dat zij hier de komende tijd nog actief zullen zijn. Wellicht verleggen zij hun “werkterrein” naar andere gemeenten.

WAARSCHUWING: WEES TE ALLEN TIJDE ALERT EN DOE NIET ZULKE ZAKEN AAN DE DEUR!
U bent beter en veiliger af met een echte vakman, indien een herstelling nodig mocht zijn. Mocht u twijfels hebben of bedenkelijke zaken zien, meld dit dan DIRECT aan de POLITIE via het alarmnummer 101 of aan Politie-Zone-Grens: 03/620.29.29.

PS: vandaag is EANDIS in Essen Gasmeterstanden aan het opnemen. Vraag gerust naar die personen hun badge, want twee weken geleden zou er zich ook iemand in naam van Eandis (in de Kammenstraat) aangeboden hebben, terwijl dit volgens de EANDIS-man niet kon.
Wees en blijf ALERT !

Bron: PZ Grens

3 gedachten over “Waarschuwing voor malafide dakherstellers!

  1. Anoniem

    was dit een wit busje? Want ik zag net een wit busje met ladders op het dak, met wit/zwarte nummerplaat heel langzaam voorbijrijden in de stationsstraat. Kon de nummerplaat niet lezen…

    1. Inbraken Essen Bericht auteur

      Wij weten niet of het om een wit busje ging. Britse kentekens zijn inderdaad wel vaak wit/zwart. Blijf alert en ga niet met deze mensen in zee, hoe mooi ze ook praten. De politie heeft de Ieren gecontroleerd en kon niets onwettigs constateren, de waakzaamheid blijft dus aan ons. In ieder geval bedankt voor uw melding!

Reacties plaatsen niet mogelijk.