Politie pakt uit met ongezien offensief tegen inbrekers

De Antwerpse politie wil inbrekers tijdens de eindejaarsperiode het leven op alle mogelijke manieren zuur maken. Vanaf zaterdag zullen er elke dag grote en kleinere controles opgezet worden, tot wel zestien per dag en verspreid over het hele grondgebied van de stad en haar districten.

De politie wil hiermee een einde maken aan de stijgende tendens in het aantal woninginbraken. Bovendien zijn de maanden november en december traditioneel populair bij inbrekers. “Het wordt vroeger donker, mensen zijn ’s avonds langer van huis om inkopen te doen en het is zichtbaarder dat er niemand thuis is omdat de lichten niet branden”, legt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens uit.

De actie die de naam Pop-up meekreeg zal elke dag merkbaar zijn in het straatbeeld, zowel op grote invalswegen als op kleinere secundaire wegen. Voor dit ongezien najaarsoffensief krijgt de lokale politie ook bijstand van de federale wegpolitie, de scheepvaartpolitie en de spoorwegpolitie.

“Ook het parket heeft aangegeven in te staan voor een opvolging van alle processen-verbaal”, aldus Bastiaenssens. Ook de hulp van de burgers wordt gevraagd, zo hoopt de politie dat verdachte handelingen steevast gemeld worden via de Blauwe Lijn.

Dit is natuurlijk een geweldig initiatief, maar navraag bij korpschef Rudy Verbeeck leert dat in onze contreien geen zestig dagen offensief wordt uitgevoerd, maar een driehonderdvijfenzestig dagen offensief. Omdat een grensstreek nou eenmaal altijd gevoeliger is voor inbraken.
Ook bij ons geldt: de dagen zijn korter, de feestdagen komen er aan: let goed op en merkt u iets en u hebt het sterke gevoel: dit klopt niet, dan klopt het ook niet. Verwittig dan meteen de politie! Met z’n allen komen we een heel eind!

Bron: GvA