Optimale beveiliging tijdens de zomermaanden

Optimale beveiliging tijdens de zomermaanden

Iedereen weet dat beveiliging in de winter belangrijk is omdat het dan lang donker is. Wist je echter dat juist in de zomermaanden een piek in het aantal inbraken waarneembaar is? Dit komt omdat mensen in de zomer wat sneller deuren openlaten en omdat veel mensen een poosje met vakantie gaan. Wat is voor jou de optimale beveiliging tijdens de zomermaanden? We hebben in dit artikel enkele beveiligingstips op een rijtje gezet zodat jouw huis optimaal beveiligd is tijdens de zomermaanden.

Inhoud:

Social media en computers

Het klinkt cliché, maar computers en internet maken het inbrekers soms wel heel gemakkelijk. Denk aan een bericht op facebook, waarin je aan iedereen die het wil weten laat zien: ‘wij gaan op vakantie in onze nieuwe camper’. Heel leuk voor je (klein)kinderen, nog veel leuker voor iemand die zijn kans schoon ziet om even op visite te komen tijdens je vakantie.

De buren

In tegenstelling tot het internet, waarop je dus niet moet vertellen dat je op vakantie gaat, moet je dit juist wel vertellen aan je buren. Maak duidelijk in welke periode je weg bent en of er iemand is die af en toe de plantjes water komt geven. Zien de buren dan verdachte mensen in of rond je huis, dan kunnen zij de politie inlichten. Dit is juist tijdens voor beveiliging tijdens de zomermaanden effectief, want het licht maakt dat inbrekers makkelijker te zien zijn dan in de winter.

Sloten

Natuurlijk kun je volledig vertrouwen op de overbuurvrouw – die heeft toch niets beters te doen dan voor het raam zitten – maar het is toch verstandig om ook zelf stappen te ondernemen om jouw huis veiliger te maken. Dit doe je door te zorgen voor goed hang- en sluitwerk bij de ramen en deuren. Vooral ouderwetse deuren zijn soms gemakkelijk te openen met een bankpas of met een stuk ijzerdraad. Zorg dus voor goede sloten en laat deze testen door iemand die je vertrouwt. Dan weet je zeker dat er niet zomaar iemand voor je neus staat als je even niet oplet.

Opbergen

Het is natuurlijk altijd verstandig om waardevolle spulletjes veilig op te bergen. Helaas weten inbrekers vaak alle bekende plekjes, waardoor het geld in je theepot of in de oude sok minder veilig is dan je zou willen. Daarom kun je beter zorgen voor een verankerde kluis, die stevig vastzit aan de muur of vloer. Hiermee kan een dief niet vandoor gaan en over het algemeen hebben dieven weinig verstand van het openen van kluizen. Zorg ervoor dat sleutels van je auto bijvoorbeeld in een sleutelkastje worden opgeborgen.

Hou je je aan deze vier regels, dan is ook de beveiliging tijdens de zomermaanden goed geregeld. Heb jij ook nog handige tips voor beveiliging tijdens de zomermaanden? Laat die ons dan weten!

Bron: Noordernieuws.be