Let op voor ongevraagde klusjesmannen

Wij willen het fenomeen van ‘Irish travellers’ terug even onder de aandacht brengen. Dit zijn mensen die zich huis aan huis aanbieden om aannemings- of herstellingswerken uit te voeren. Vaak wordt er dan een voorschot betaald. De werken worden dan slecht, onvolledig of niet uitgevoerd of wordt er extra geld gevraagd.

Dit weekend werd zo een bejaard koppel uit Heide-Kalmthout door Engelssprekende werkmannen gevraagd of zij (tegen betaling) hun oprit mochten kuisen.

Wij willen oproepen om niet in te gaan op dergelijke voorstellen en dus geen aannemingswerken te kopen van mensen die ongevraagd aanbellen. Deze mensen moeten zeker al een machtiging hebben voor het uitvoeren van ambulante handel. Hebt u werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan u het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.

Als je zo’n aanbod krijgt kan je dit best melden bij de politie. Bezorg dan liefst zoveel mogelijk gegevens zoals bijvoorbeeld een identiteit of de nummerplaat van de wagen waarmee ze zich verplaatsen.

Bron: Noordernieuws