Is jouw huis vakantieklaar?

Zomer. Vakantie. Eindelijk op reis! Je gaat er een tijdje tussenuit en je laat je dagelijkse leven achter… maar ook je huis. De zomervakantie is een periode waarin woninginbraken vaker voorkomen. Maak je woning, samen met de politiezone Grens, vakantieklaar.
Een inbraak kan je nooit helemaal uitsluiten. Maar je kan het de inbreker wel heel wat moeilijker maken. Op https://www.besafe.be/tips/mijnhuis vind je heel wat tips om je huis te beveiligen.

Diefstalpreventief advies
Vraag op voorhand diefstalpreventieadvies aan bij politiezone Grens. Een adviseur komt gratis bij je langs om tips op maat te geven. Dat advies is vrijblijvend: je kiest zelf wat je ermee doet. Vaak zijn gemakkelijke, goedkope oplossingen voldoende om je huis te beveiligen. Het advies is ook handig als je gaat bouwen of verbouwen. Zo weet je waarop je moet letten als het gaat over woningveiligheid. Vraag het advies op tijd aan zodat je nog voor je vertrek een afspraak kan krijgen.

Afwezigheidstoezicht aanvragen
Ben je voor korte of langere tijd afwezig? Dan kan je dat melden aan de politiezone Grens. Doe dit best digitaal via de website, je mobiele telefoon of de app van de politiezone. Het is belangrijk dat je de aanvraag zo volledig en juist mogelijk invult.

Aanvraag gedaan en op reis vertrokken? Dan houdt de wijkinspecteur je woning extra in de gaten. Ook de interventieploegen houden een oogje in het zeil wanneer ze geen dringende opdracht hebben. Daarnaast krijg je, als je opnieuw thuis bent, specifieke feedback met informatie over het uitgevoerde toezicht: er stond nog een raam open, je brievenbus werd niet leeggemaakt…

Meer info?
www.pzgrens.be
info@pzgrens.be – 03 620 29 29

Bron en foto: Noordernieuws.be