Inbraakmethodes

Inbraakmethodes

We hopen dat je de goede gewoonte hebt om je huis goed af te sluiten als je weggaat, ook al is het maar voor eventjes. Want een inbreker herkent onmiddellijk slechte sloten of onvoldoende beveiliging en is zo binnen enkele minuten binnen.

De komende tijd plaatsen we voorbeelden van inbraakmethodes, want een huis kan nooit genoeg beveiligd zijn. Vooral in deze donkere dagen is het zaak inbrekers te ontmoedigen. Want hoe moeilijker het is om binnen te komen, hoe eerder ze jouw huis voorbij zullen gaan.

Kerntrekken, een schroef, een tang en één minuut

Inbreken met een schroef en een tang wordt ook wel de Roemeense methode of cilindertrekken genoemd. De inbreker draait een geharde stalen schroef in de cilinder (sleutelgat) van het slot. Daarna wordt er met een tang of een speciaal cilindertrekapparaat zoveel kracht op de cilinder gezet dat deze door de trekkracht gewoon breekt. Daarna kan de deur eenvoudig geopend worden met een standaard bouwsleutel. En dit alles binnen één minuut.

De oplossing is gelukkig eenvoudig: beveilig je woning tegen inbraak door gebruik te maken van veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging.

Bron: Inbraakpreventieplatform
Foto: Pxhere