Gaat u op vakantie?

Het is bijna zover: de schoolvakanties staan voor de deur. Net als zoveel anderen gaat u misschien ook op vakantie. In België, het buitenland of gewoon lekker veel dagjes weg. Vakantietijd nietwaar, dus lekker genieten en fijne dingen doen. Voor inbrekers is het geen vakantietijd, integendeel. Die profiteren van de lege huizen.
Hebt u uw voorzorgsmaatregelen al genomen?
Bijvoorbeeld schrikverlichting, afspraken met de buren om gordijnen open en dicht te doen, lampen op tijdklokken? Er zijn nog veel meer handigheidjes om uw huis een bewoonde indruk te geven. Kijk hier bijvoorbeeld eens.
Vertel niet op sociale media zoals facebook dat en wanneer u afwezig gaat zijn. Inbrekers zitten ook op internet en zien heel graag dat soort berichtjes. Al zullen zij eerder op de fiets of in de auto naar huizen speuren, die duidelijk tijdelijk onbewoond zijn.
Vraag zeer zeker ook afwezigheidstoezicht aan bij de politie. U kunt een formulier halen voor afwezigheidstoezicht, via de site inschrijven of spring eens binnen op het bureel. U kunt toezicht aanvragen voor langere periode, maar zelfs ook voor één dag!
Maak het het tuig zo moeilijk mogelijk. De Essenaar die er voor zorgde dat vier Roemenen met inbrekersmateriaal werden opgepakt, is een geweldig voorbeeld van wat alertheid kan opleveren.
Laten we met z’n allen zorgen voor een veilig Essen!