Arrestaties na achtervolging in Essen

Vrijdagavond, 29 januari, hield de Politiezone Grens een actie tegen woninginbraken. De politieploegen voerden in de Nieuwstraat te Essen controle uit op voertuigen komende vanuit Nederland. Omstreeks 23:00 reed een personenauto met Nederlandse nummerplaat in op de controlepost. Enkele inspecteurs dienden weg te springen, terwijl het voertuig vluchtte richting Essen. De achtervolging werd ingezet en iets later kon het vluchtende voertuig terug gevonden worden in de Nollekensstraat te Essen. Het voertuig had zijn bocht gemist en was in de beek terecht gekomen. De drie inzittenden gingen te voet verder op de vlucht.

Eén vluchter, een 22-jarige Nederlander, kon in België opgepakt worden. Hij werd gekwetst door de aanrijding en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede vluchter, een 30-jarige Nederlander, kon in Nederland opgepakt worden en werd aan de Nederlandse politiediensten overgedragen. De derde persoon kon ontkomen.

De 22-jarige Nederlander die in België opgepakt werd, werd na verzorging overgedragen aan het parket van Antwerpen dat het onderzoek naar de omstandigheden voert.

Vermoedelijk werden er zo die avond inbraken voorkomen.

Bron: PZ Grens