Vier diefstallen uit voertuigen in Kalmthout

Inhoud voertuig populair bij dieven

Er is ingebroken in auto’s in Kalmthout. Sommige dieven hebben het niet gemunt op uw wagen zelf, maar op de inhoud ervan. Een gsm, gps, laptop, fototoestel, zonnebril … Het zijn relatief kleine voorwerpen, die vaak in de wagen achtergelaten worden en die dieven vrij gemakkelijk kunnen meenemen. Ook het stelen van airbags, ingebouwde GPS-toestellen en ander specifiek materiaal komt vaak voor… Dieven gaan steeds meer op zoek naar onderdelen uit de auto. Tegenwoordig zijn het vooral airbags en ingebouwde GPS-toestellen van het merk BMW en Volkswagen die gestolen worden en doorverkocht.

Hoe voorkom je een diefstal uit je voertuig?
Enkele tips:
● Parkeer bij voorkeur in een afgesloten garage of zet je auto uit het zicht.
● Indien je op verplaatsing bent, parkeer bij voorkeur in een beveiligde parking of op een andere veilige, druk bezochte en goed verlichte plaats.
● Sluit uw wagen steeds goed af: niet alleen de portieren maar ook de ramen, eventueel het open dak en het kofferdeksel. De bedoeling hiervan is niet alleen de dief het moeilijk te maken; als u de wagen open laat en er wordt iets gestolen zonder sporen van braak, zal uw verzekeringsmaatschappij dat niet aanzien als diefstal.
● Neem altijd uw boordpapieren mee, want die zijn – ook zonder de auto – geld waard voor criminelen.
● Verwijder altijd uw gps en gps – houder uit de auto en veeg de zuignapafdruk uit.
● Verwijder alle andere waardevolle voorwerpen uit de auto (GSM, laptop,tablet,fototoestel,…).
● Schakel altijd de bluetooth en wifi-functie van uw gps, laptop of gsm uit. Op die manier voorkomt u dat potentiële dieven het signaal opvangen en achterhalen dat er waardevolle toestellen in uw wagen verborgen liggen.

Bron: Noordernieuws.be