Vele inbraken Bergenvenstraat

Er werd in de nacht van 1 op 2 december in meerdere woningen aan de Bergenvenstraat ingebroken. Bij een woning werden computermateriaal en fototoestellen meegenomen, maar ook werd de koelkast geplunderd (een hoevekip, pakje chipolataworst en wat charcuterie en kaas). De inbrekers zijn langs de weide in de tuin gekomen en zo in huis. Ook via die weg zijn ze gevlucht. Ze openden de schapenweide en vluchtten verder naar de Wildertse Duintjes.

Die nacht waren tussen de 5 en 10 inbraken geweest. Achteraan de weide werden later die dag 2 brandkasten, een aktentas en een apotheekkast teruggevonden alsook inbrekersmateriaal zoals een houthakkersbijl en een zware ‘stamper’. De politie bevestigde dat dit van de eerdere inbraken geweest was en hebben al dit materiaal meegenomen.

Eén week later werd een lege tas van bij deze woning en de lege verpakking van de charcuterie en kaas teruggevonden over het spoor aan het driehoekig bosje vlakbij doodlopend stukje Wildertse Duintjes. Er bleek een ‘soort slaapplaats’ te zijn: lakens van kinderbed, overtrek, bedekt met zwarte plastiek. Dit is onmiddellijk gemeld aan de politie.
De inbrekers kennen de omgeving goed en volgens omwonenden bespioneren ze de huizen voorafgaandelijk.