Inbraak Kalmthoutsesteenweg

In de week van 23 september werd er ingebroken in een woning aan de Kalmthoutsesteenweg, ter hoogte van de kruising met de Huijbergsebaan.
De bewoner was gaan wandelen en werd onderweg aangesproken door twee mannen die hem de weg naar het station vroegen. Hij heeft uitgelegd hoe ze moesten lopen, maar toen de mannen doorgelopen waren werd hij achterdochtig en is meteen terug naar huis gegaan. Daar trof hij hen in zijn woning aan, één van de twee kwam juist via de trap naar beneden.

Wij zijn op dit moment niet op de hoogte wat er daarna gebeurde. Opvallend is wel dat dit binnen korte tijd het derde geval is, waarvan wij weten dat slachtoffers eerst aangesproken werden met de vraag hoe men bij het station of in het centrum moesten komen en waar vrijwel meteen daarna werd ingebroken of dat het pand werd geviseerd.
De slachtoffers zijn aangesproken door mensen met een buitenlands accent, buitenlands voorkomen en ook in de Franse taal.
De reden van het vragen naar de weg is niet geheel duidelijk, het zou kunnen zijn om hiermee hun aanwezigheid op straat te verklaren. Probeer hierop alert te zijn, u bent nu gewaarschuwd!