Pogingen inbraak Wildert

Pogingen inbraak Wildert

Gisteravond zijn er twee pogingen tot inbraak geweest in de Kortestraat in Wildert. Deze zijn gebeurd rond 18:00 – 19:00 en beide keren is er geprobeerd via de achterzijde van de woning binnen te komen. Er was materiële schade, maar er werd gelukkig niets gestolen.

De politie doet veel onderzoek en voert controles uit. Maar hoe hard ze hun best ook doen, ze kunnen niet overal tegelijk zijn. Het lijkt er op dat er een inbrakenplaag aan de gang is, die zich makkelijk uit kan spreiden. Houd uw oren en ogen open. Als u het gevoel hebt: dit klopt niet, dan klopt het doorgaans ook niet. Bel meteen de politie, die komt liever een keer voor niks met de wetenschap dat we met z’n allen opletten, dan dat ze achter de feiten aan moeten gaan. Bel ook meteen, niet de volgende dag of een paar uur daarna. Het kan precies het verschil zijn tussen het aanhouden van een lafhartige crimineel of dat hij weg kan komen!

Bescherm uw eigendommen en van uw buren: let goed op! Maak ook gebruik van het gratis en vrijblijvend diefstalpreventief advies. Een speciaal daartoe opgeleide politieambtenaar zal na afspraak de beveiliging van uw woning of handelspand nakijken en zal eventueel aanpassingen of verbeteringen voorstellen. U ontvangt een handige brochure met tal van tips.

U kan dit aanvragen via het digitaal formulier op de website.

Mocht u nog met vakantie gaan, vraag afwezigheidstoezicht aan. Dat kan voor een langere periode zijn, maar ook voor bijvoorbeeld een dag. Dit kunt u ook via de website aanvragen.

Bron en foto: Noordernieuws.be