Oudjaar 2016

Nog een paar dagen, dan is het zover: dan nemen we afscheid van 2016 en verwelkomen we 2017. Wij wensen u een geweldig, inspirerend en vooral inbraakvrij 2017 toe. Op dit moment staat de teller voor inbraken in Essen bij ons op 53, maar de laatste cijfers zijn nog niet bekend. Vorig jaar sloten we af met 55 inbraken, dus dat ontloopt elkaar niet zoveel.
Mocht u Oudjaar bij familie of vrienden vieren, laat dan in ieder geval verlichting aan thuis. Licht uw buren in en doe zo nodig een afwezigheidsmelding bij de politie.
Inbrekers zijn gek op lawaai, zoals van vuurwerk, dat verbergt de geluiden die ze zelf maken als ze iemands woning in willen.

Blijf ook in het nieuwe jaar alert en luister naar uw onderbuikgevoel: als u denkt, dit klopt niet als u iets ziet, dan klopt dit ook niet. Bel meteen de politie, die komt liever een keer voor niks, dan dat ze achter de feiten aan moeten gaan. Essen telt heel veel oren en ogen, laten we die gebruiken om onze omgeving veiliger te maken. De politie doet zijn best, maar kan ook niet overal tegelijk zijn.

Als u hoort dat er ergens is ingebroken, meld het ons! Zodat wij dit kunnen plaatsen en zo de mensen informeren over wat er speelt in, zodat mensen gewaarschuwd zijn en daardoor alerter. Want u weet: een gewaarschuwd mens…..